Oefenen tot aan het examen

Als je echt goed voorbereid op het centraal examen op 11 mei 2017 wilt verschijnen:

1. download het PDF-je ‘Op naar een geslaagd examen 2016-2017’. Zorg zo mogelijk voor een print op stevig A3-papier, waarop je ‘vinkjes’ kunt zetten als je een opgave volledig onder de knie hebt

2. werk je per week (dus niet uitstellen, sterker nog: probeer steeds wat vooruit te werken) GRONDIG door de aangegeven examenopgaven. Hoe zit het precies? Beheers ik alle achterliggende theorie? Kan ik zelf een tegenvoorbeeld bedenken? Wat moet ik nog doen om in mei zonder moeite op alle antwoorden te komen? Werken met (veel) bronnen, hoe kan ik dat nog beter aanvliegen?

3. vind alle opgaven en (waar aan de orde) bijbehorende bronnen via www.examenblad.nl (jaartal-VWO-maatschappijvakken-MenO-tijdvak). Via dezelfde site kan je ook de antwoorden opzoeken

4. maak een doorlopende actie- en uitzoeklijst, waarop je alles noteert wat je nog lastig vindt en die je in de loop van de weken langzaam maar HEEL zeker afwikkelt.

Kijk eens naar de minuten-aanduiding, die bij alle opgaven staat vermeld: voor een gemiddelde examenkandidaat, die de stof in de afgelopen jaren voldoende heeft bijgehouden, is het voldoende om per week 180 minuten intensief aan MenO te werken. Drie klokuurtjes, misschien inclusief de nodige lestijd … dat is toch prima te doen?

Succes!

Op naar een geslaagd examen 2016-2017